Enkel lading av elbil

Med et ladeanlegg betaler den som lader elbilen sin - ikke alle andre

Av Smartly
16 August 2017
  I Norge finnes det over 160 000 elbiler og ladbare hybrider. Alle disse må lades regelmessig og det kan fort oppstå uenigheter om fordeling av regningen for ladingen i både sameier, borettslag og velforeninger. Løsningen på problemet finnes imidlertid.

  Løsningen er enkelt og greit å inngå en avtale om et ladeanlegg. Et slikt anlegg installeres av en elektroinstallatør og driftes eksternt, men eies av sameiet, borettslaget eller velforeningen. Ekstern drift og support sikrer at sameiet/borettslaget/velforeningen ikke trenger å bruke tid på ladeanlegget i det daglige.

  For å bruke ladeanlegget reserverer brukerne tid på ladestasjonen via en app på telefonen. Når du har ladet bilen, samler systemet inn kostnadene for lading og sender faktura til den som har brukt strømmen. Pengene for strømforbruket betales inn til sameiet/borettslaget/velforeningens konto slik at de har dekning til å betale fakturaen til strømleverandøren når den kommer. Under lading sørger anlegget automatisk for å fordele tilgjengelig kapasitet på de tilkoblede bilene.

  Med et ladeanlegg gjør man lading av elbil transparent, oversiktlig og rettferdig. Dermed blir det slutt på mistanker om at noen ikke betaler for strømmen som brukes for å lade elbilen. 

  • ADD

  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180828103041347.png #FFFFFF
  Les også