Slik får dere et smart ladeanlegg i boligselskapet

Så blir det slutt på at alle betaler for noens lading

For Smartly AS

Ketil Granbakken

Smartly AS

8. november 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181108093808266.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181108093808266.jpg?maxwidth=2000
0

Ettersom elbilparken blir stadig større, vokser også behovet for ladeløsninger i boligselskaper som sameier og borettslag. Det handler ikke bare om å ha tilstrekkelig antall ladere for alle som eier elbil eller nok kapasitet når det gjelder effekt inn i bygget, men også om å håndtere fordeling av kostnadene forbundet med ladingen.

Har boligsselskapet ladeanlegg fra en av de tre markedslederne Salto, Zaptec eller Schneider, løses sistnevnte situasjon uten store problemer. Ved hjelp av spesialutviklet teknologi kan disse anleggene nemlig gjøres smarte. På en enkel måte kan vi si at teknologien setter anlegget i stand til å holde kontroll på hvilken seksjon i bygget som lader – og sørger for at det er den seksjonen som faktisk betaler for ladingen.

Da løser dere på en enkel måte problemet med kostnadene for den enkeltes lading av elbilen betales av fellesskapet. For det er jo unektelig det som skjer all den tid laderne er tilkoblet det elektriske anlegget i fellesarealene og ikke den enkelte seksjons anlegg.


Det er også andre fordeler med et smart ladeanlegg:

  • Innebygget tilgangskontroll til laderne, samt mulighet for reservering av ladetid
  • System for reservering av tid til gjestelading dersom andre elbileiere er på besøk
  • System for energistyring slik at energibruken blir optimal
  • Enkelt brukergrensesnitt som kan skilte med gode referanser

Selve betalingen skjer ved at den enkelte elbileier registrerer et betalingskort i en app. Beløpet for ladingen trekkes deretter fra kortet og overføres til boligselskapet for å dekke felles strømregning. Også gjestelading betales med bankkort – eller det kan tilbys som en gratis tjeneste til gjester.

Smartly, som utvikler og leverer enkle og effektive løsninger for energistyring til boligselskap og bedrifter, leverer slike smarte ladeløsninger. Smartly håndterer alle sider ved oppstart, drift og vedlikehold, samt tilgang på kundeservice døgnet rundt hele året. Alle forbedringer Smartly gjør kommer selvsagt også boligselskapet til gode gjennom oppdateringer.


2354
b-TrueFalse
Les også
c-8TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180828103041347.png #FFFFFF
Les også