Smarte løsninger krever god kommunikasjon

Trådløst er ikke alltid best

For Smartly AS

Ketil Granbakken

Smartly AS

19. desember 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219055801498.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219055801498.jpg?maxwidth=2000
0

Vi er for alvor i ferd med å fri oss fra kabler og ledninger på de fleste områder, enten det dreier seg om øreplugger, telefonladere eller verktøy. I årevis har vi dessuten basert oss på trådløse nettverk for å få internettilgang til både telefoner, datamaskiner og diverse praktiske duppedingser vi har skaffet oss. I takt med denne utviklingen merker flere og flere at trådløse nettverk ikke har like god dekning overalt vi beveger oss.

Da de eneste forbrukerne tilkoblet nettet var datamaskiner eller telefonen fantes det en enkel løsning på problemet - du flyttet deg til et sted med bedre dekning. I dag ser verden imidlertid ganske annerledes ut. Inntoget av smart teknologi i både boliger, boligselskaper og bedrifter betyr at vi har mange flere dingser som skal på nett. Vi kan eksempelvis nevne:

  • Trådløse porttelefoner som lar deg se hvem som ringer på døren
  • Energimålere som holder oversikt over den enkelte seksjons strømforbruk, forbruk av varmtvann og oppvarming i næringsbygg- eller boligselskaper
  • Oppdatering av maskinvaren i nyere biler
  • Ladeanlegg for elbiler som styrer hvor mye energi hver bil skal få lade
  • Smarte funksjoner som sørger for å optimalisere strømforbruket gjennom døgnet
  • Sensorer som holder kontroll på om dører og vinduer er åpne eller lukkede

Kabler er fremdeles best

Dette er ting som ikke kan flyttes til et sted der signalet er bedre, men krever god dekning der de er plassert. Det betyr ofte at vi ikke kan fri oss fra kablene og ledningene. Kablet internettforbindelse gir ganske enkelt de beste forutsetningene for stabil kommunikasjon.

Det betyr ikke nødvendigvis at alt utstyret som skal kobles til nett må være tilkoblet med kabel, men at det sannsynligvis vil være behov for å kable forbindelsen til utstyret som brukes for å få frem det trådløse signalet til alle deler av bygget. Merk likevel at noen produsenter av utstyr faktisk krever kablet tilkobling for å garantere at utstyret alltid skal virke som forutsatt.

title

Kontakt oss

input field

input field

input field

CONTACT INPUT BOX

MESSAGE BOX

Fortell oss om dine problemer

single button

7

På den måten er det faktisk mulig å få god trådløs dekning alle steder der utstyr som kommuniserer via nettet er plassert, uansett om det dreier seg om fellesgarasjen, oppgangen, fyrrommet eller et teknisk rom.

Velg riktig partner

For å være sikker på forholdene blir optimale i deres bygg, må dere velge en partner som kan det de driver med. Smartly, som utvikler og leverer enkle og effektive løsninger for energistyring til boligselskap og bedrifter, har lang og bred kompetanse på dette området. Uansett om boligselskapet skal ha ladeanlegg for elbiler, system for energiservice eller solceller på taket, vil Smartly sørge for at kommunikasjonsløsningene installeres på korrekt vis slik at de fungerer som forventet og at alle tjenester er operative hele døgnet.

Smartly gir også nødvendig opplæring i bruk av aktuelle løsninger og har ansvar for drift etter montering. Det gir en garanti for at løsningene fungerer optimalt i hele driftsperioden. Alle beboere i næringsbygget eller i et boligselskap har tilgang til Smartlys kundeservice døgnet rundt, 365 dager i året.

5353
b-TrueFalse
Mer fra Smartly
c-8TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180828103041347.png #FFFFFF
Les også